Dorperveld
Zutendaal
Zutendaal, groenste snoepje van Vlaanderen

Het groenste snoepje van Vlaanderen

Nergens in Vlaanderen vindt u zoveel groen als in Zutendaal, midden in het overgangsgebied tussen Kempen, Haspengouw en Maasland.

Rond het dorp gaan landschappen met bos en heide over in beekvalleien en heuvels, niet toevallig al jaren een inspiratiebron voor landschapsschilders. Zutendaal is één van de poorten van het Nationaal Park Hoge Kempen waar u de natuur verkent langs talrijke wandel- en fietsroutes.

Voorzieningen

Geniet van het gemoedelijke dorpsleven

In Dorperveld geniet u elke dag van de rust van een groene plattelandsgemeente. Maar tegelijk heeft u er ook het gemak van winkels en alle dagelijkse voorzieningen om de hoek. Zutendaal is een levendige dorpsgemeenschap met bloeiende verenigingen, verschillende lagere scholen en sfeervolle evenementen. Een plek waar samenhorigheid en dorpse gezelligheid nog heel gewoon zijn.

Meer informatie?

Ligging

Het beste van stad en land

In Zutendaal geniet u van de rust en komt u tot zichzelf. Toch woont u er niet afgelegen. Het dorp ligt tussen uitgestrekte natuurgebieden, maar ook dichtbij Lanaken en Maasmechelen. Wilt u de stad in? Met Genk, Hasselt, Bilzen en Maastricht vlak in de buurt heeft u volop keuze, zowel met de wagen, het openbaar vervoer of de fiets. Ook de snelwegen E314 en E313 zijn vanuit Zutendaal vlot bereikbaar.